Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Tidak pernah ditinggalkan...

Friday, 17 February 2012

Bismillah..

Seringkali kita dipujuk oleh akhawat di sekeliling tatkala kita futur..Paling kurang kita dipujuk dengan kata-kata,
"i dont want to see you go astray because i love you..."

Tapi, hari ini, setelah seminggu berlalu penuh duka penuh emosi di mana dunia menyaksikan seorang hamba Alla yang struggle untuk keluar dari kepompong kemunafikan...relung dan rantai futur yang memecah belahkan semangat dakwahnya...hingga dia hampr-hampir berpaling dari jalan dakwah ini. Hingga hati yang mula-mula tiada masalah untuk hadir ke konferens riang kepada hati yang merajuk...

Dan hari ini, a series of Dia tidak tinggalkannya because He loves her...

Bermula dengan pengisian yang sangat bermakna di konferens yang membungakan kembali hatinya...

Namun, tatkala dia baru kembali menghirup nafas yang segar tu...dia terasa dadanya sempit melihatkan seminggu kefuturan mninggalkan beban yang sgt berat...lectures semuanya berlambak untuk dicover..project yang tiada progress dan tuturoial-tutorial yang perlu dikejar...anak-anak usrah yang perlu difikirkan..

Hu..tapi He loves her..hence, He gave His sweet helps...

Tak pernah sangka ketiga-tiga lecturer yang terlibat dalam lectures minggu lepas upload lectures notes siap dengan recording suara mereka!!!!

Yang sorang siap buat movies..
Yang sorang rakam suara masa delivered lectures and upload beserta dengan slide.
Yang sorang fuhhhh sgt gempak awi-awi webctnya siap dengan color-color and option...

Allah tu memang benar sgt sweet kan...
Bestnya bila dialog cam ni

"i dont want you to go astray because i love you.."

Diucapkan oleh Dia...Allah <3<3<3...

Hence, He already said it...sweetnya bila Dia menyusun untuk tadabbur satu surah ni semalam masa usrah dengan adik-adik...surah al-insyirah....
Terasa cinta dan makin-makin jatuh hati...

wallahualam...
-yg baru recover...

2 comments:

Mus'ab ibn 'Umayr said...

salam 'alayk,

cik tanah hapdet belog dia lah! ;)

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

salam wrm

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget