Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Peace! I am not sad not mad

Sunday, 26 August 2012



Salam alayk.


Pilih chord yang sesuai pada gitar anda. Kalau nak masukkan bunyi harmonika sikit pun boleh. Lagi dramatik kalau anda boleh figure out untuk masukkan bunyi seruling dalam lagu ni.



If you are in the same boat as the person in this song, hope you will take the same action. Forgive and forget. Kembali pada fitrah yang suci although you feel like hell. Just think! Heaven is waiting for you babe!!




You dont know my P-M-R scores!
my S-P-M rocks!

Hu-wey hu-wey
i am not sad at all

Overseas offer cost me preparation
You bought  a new car; comfort cushion
While my house was in auction
Nearly stopped my ambition
God blessed i got P-T-P-T-N cheque for visa payment

Hu-wey hu-wey
I am not mad at all

You forgot my birthday
You must have a pretty busy day
Every time twenty five April went away
I wished you were here so we can celebrate it together

I wrote for you a story
Full of love hope richy merry
In a top website hu-wey biggy
So the world know how much you mean for me
But you have no clue  in IT

na-na-na
fair answer
I am not sad, not mad at all

To see you after big time, me jazzing
Waiting for you to hug me while the clock is ticking
"Who is this?" my heart is breaking
my hand is sweating, my mouth is shaking
to cry out loud
i am not sad, not mad at all (2x)

Pain in my heart
Healed by love letter i always recite
To love you not because of your right
But because of what He...asked

(There you go)
i am not sad, not mad at all

(Whisper)
I should hate you, but i cant stop missing you.

(Say it loud)
My love for you dies when the moon turns into pieces

-the end-

p/s: some grammatical errors. maybe more. But hey, i am pulling out a message, not a language!

Just some simple quotes to help you guys understand why the person in the song choose to still loving 'you' despite all 'you' had done.

"Bertatihlah andai tidak mampu berlari, asalkan langkah tu tetap ada, moga hati kita menjadi seluas langit terbentang :) " -kniks

"Jangan cinta dia kerana pengorbanan dia kerana mungkin dia dah hancurkan cinta tu dengan apa yang dia buat. Cintailah dia kerana Allah suruh." (31:14-15) -nsmg

"Mungkin kamu belum beri peluang pada diri kamu untuk memaafkan diri sendiri sebab tu kamu tak dapat maafkan orang lain"-8j 

Wassalam. 
The long lost comeback 
Tanah90.

Live rully or you lossy

Saturday, 25 August 2012

Rules of mine

1) Hanya orang munafik yg malas sembahyang subuh and isyak. (means bangun qiam pun malas)
2) Bangun qiam bukan kerana kita kuat tapi sebab kita nak mencari kekuatan
3) Kalau kunci jam tapi asyik matikan je bila tiba masanya, kita sebenarnya sedang memperbodohkan diri sendiri. Orang lain include Allah tak rugi.
4) If you are in a position of an organization or you are a part of a programme team, you are only dealing with technicalities. Please ensure you do your job as murabbi.
5) If you do something because of what people see, say and think...you lose.
6) Memorize the quran because you want to be the keeper, the reserver. Please ensure you recite them cyclically in your prayers.
7) Walk your talk. Islah nafasak wa ad'u ghairak.
8) Everybody has skeletons in their closet. Yet, if you made yourself humble and faithfully believe only Allah is perfect....you can accept anyone's jerangkung no matter how worse/horror/terror it is.
9) Syadid in my own words. Do it the way Allah pleases.
10) Jangan tarik tali dengan dakwah kerana ia tak akan membawamu ke mana-mana. Remember piramid berlorek?

> Bercita-citalah untuk ke syugra Firdausi kerana di sana terjamin akan keredhaan-Nya dan pertemuan dengannya. Effort untuk mencapainya juga akan besar. Belajarlah mencintai cita-cita ini kerana rasa cinta itu akan mampu mendorongmu buat apa sahaja demi mencapainya. Perkara yang berat dan susah akan menjadi ringan dalam genggamanmu. Percayalah. =D

Who am i?
the long lost comeback
tanah90

Friday, 17 August 2012

Salam alayk

Kayangan Impi, Bebas Korupsi

Gerbang sakti anganan puteri
Anganan puteri ke kayangan impi
Kayangan impi bebas korupsi
Bebas korupsi puteri cintai 

Puter cintai rakyat bistari
Rakyat bistari berbudi pekerti
Berbudi pekerti akhlak islami
Akhlak islami hasilnya kunci 
Terhasil kunci ke kayangan impi

Kayangan impi syurga abadi
Syurga abadi untuk jahiliyyah yang mati
Mematikan jahiliyyah perit perangnya akui puteri.

Akui puteri "ku ada gerbang sakti"
Gerbang sakti Alquran di hati
Alquran di hati terselamat pasti
terselamat pasti dari sharri

dari sharri kita jauhkan diri
Jauhkan diri, kayangan impi didekati
Kita dekati impian ini
impian ini: dunia bebas korupsi.

p/s: x berapa kemas. tp ngantuk sgt x larat nk memperkemas bahasa and content..huhu



 

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget