Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Live rully or you lossy

Saturday, 25 August 2012

Rules of mine

1) Hanya orang munafik yg malas sembahyang subuh and isyak. (means bangun qiam pun malas)
2) Bangun qiam bukan kerana kita kuat tapi sebab kita nak mencari kekuatan
3) Kalau kunci jam tapi asyik matikan je bila tiba masanya, kita sebenarnya sedang memperbodohkan diri sendiri. Orang lain include Allah tak rugi.
4) If you are in a position of an organization or you are a part of a programme team, you are only dealing with technicalities. Please ensure you do your job as murabbi.
5) If you do something because of what people see, say and think...you lose.
6) Memorize the quran because you want to be the keeper, the reserver. Please ensure you recite them cyclically in your prayers.
7) Walk your talk. Islah nafasak wa ad'u ghairak.
8) Everybody has skeletons in their closet. Yet, if you made yourself humble and faithfully believe only Allah is perfect....you can accept anyone's jerangkung no matter how worse/horror/terror it is.
9) Syadid in my own words. Do it the way Allah pleases.
10) Jangan tarik tali dengan dakwah kerana ia tak akan membawamu ke mana-mana. Remember piramid berlorek?

> Bercita-citalah untuk ke syugra Firdausi kerana di sana terjamin akan keredhaan-Nya dan pertemuan dengannya. Effort untuk mencapainya juga akan besar. Belajarlah mencintai cita-cita ini kerana rasa cinta itu akan mampu mendorongmu buat apa sahaja demi mencapainya. Perkara yang berat dan susah akan menjadi ringan dalam genggamanmu. Percayalah. =D

Who am i?
the long lost comeback
tanah90

2 comments:

Afiqah / Cha'a said...

this is so good weyh :) untuk aku ponder jugak. :)

tanah said...

salam.

cha'aaaaaaa...
missing you! :D

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget