Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Masih adakah harapan...

Friday, 18 February 2011

Bismillah
Salam wrm..

jari terasa kaku hendak menulis..
setelah lama jari-jari ini tak menari di papan kekunci..
x selaju dulu..
hati ini rindu..
Rasa sedih bila kak long mintak saya sambung cerpan Lagenda..tapi saya bukan kesempitan masa tapi kesempitan kuota...
Banyak benda yang saya nak tulis..supaya jadi peringatan pada diri sendiri juga org lain..
Luahan perasaan yang saya curahkan di blog yg selama ni menjadi teman setia...
Tapi...masih adakah harapan...takut dengan masa depan saya..sebab dah xde apa2 untuk disumbangkan...masih bernilaikah diri...
Rsa macam insane pun ada...argh..hari-hari bila bangun tidur,hope to see better...tapi masih adakah cahaya untuk melihat....mungkin masih ada harapan dari hati...
hamba Allah hanya minta pada tuannya..bukan pada doktor atau manusia lain...
Tanah90...yang diciptakan dari tanah..perlu gali tanah untk cari logam...Allah said..dig deeper..and deeper...you will find you creation worth Islam..i.Allah...
di sini..
menaip dalam masa 10 minit
12:58
jannatulhuda
birmingham UK.

1 comments:

zahraa said...

insyaAllah..
kami(SIRAJ) mendoakan adik sehat..
walau ape pun,yakin dgn ketentuan Allah k!
psl cerpan tu,jgn risau.memori siraj iAllah di hati :)
take care!

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget