Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

[Cerpen] Akan datang

Thursday, 19 May 2011

Bismillah...
Slm wrm..

Escape beberapa ketika dr study kejap..Sebab terbayang-bayang plot cerita yang sedang saya tulis sekarang ni..huhuhu..

Satu cerpen yang saya buat khas untuk diri sendiri...sangat-sangat berkait rapat dan signifikan dengan perjalanan hidup saya...cerita tentang kuasa, posisi, nikmat, bakat dan peluang yang seorang manusia pun takkan terlepas dari diuji dengannya.

Tapi, tak siap lagi..tunggu saya abis exam sabtu ni baru saya siapkan..sekarang saja2 buat poster dia..hehe


[Cerpen] Kuasa bukan di tanganmu







Lepas ni.. insya Allah habis exam ni saya ada rangka satu cerita untuk support program JOM....erm, semoga ia menjadi inspirasi dan memberi satu lonjakan semangat pada mereka yang terlibat baik penganjur mahupun peserta..



[Cerpen] Kala Ku Mulakan Langkah Kakiku

-tak sure nak letak tajuk ni ke tak tapi apa pun,

if you come from the future you can see the poster below..

-quote from anwarhadi..haha


Next.. projek seterusnya yang berada dalam perancangan ialah... satu cerpen bersiri ataupun cerpan ataupun novel mungkin...yang saya tulis tentang fiqh dakwah...Masih dalam perbincangan dan consideration jugak untuk saya publishkan cerpen ni dalam satu website ataupun majalah bulanannya...tapi kalau tak dapat pun tak delah sya menangis..insya Allah klu tak dapat saya akan hantar manuskrip lengkap pada sebuah syarikat..jengjengjeng...


Sebab yang penting...mesej itu tersampai..tak kisahla apa mediumnya...semoga usaha kecil ini setidaknya mencorakkan setitik perubahan pada ummah....dan yang paling penting sekali....ia adalah untuk diri saya sendiri...dakwah untuk diri sendiri..perubahan yang dicari itu bermula dengan penulisnya...


[Cerpen Bersiri] Biar Aku...

-pun tak finaliskan tajuk lagi..



Harapnya saya mampu siapkan semuanya ni....saya hanya bercerita bukan berjanji ia akan terhasil tapi insya Allah saya akan berusaha ke arah merealisasikannya. So, doakan saya!!!


-ok, sambung study balik

-2100 Birm, UK

1 comments:

Anonymous said...

This is ur first post
http://tanah90.blogspot.com/2009/12/nabi-adam-as.html
and I always smile when read back all stories about nabi-nabi that u write almost 1 1/2 yrs ago!. best:).
and I still follow until u have big plan.
short stories and novels:)

Hope you succes in this world and hereafter, ameen..ameen:)

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget