Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Hari yang hampir tiba: Exam

Friday, 13 May 2011




Aku ingin lari Ya Allah~

tak nak masuk dewan exam..tak nak jawab paper. .




aku takut...aku dah study tapi aku masih rasa takut..



aku dah puas berusaha..perlukah aku give up???





Tak!!!! Aku kena gagahkan hati..terus je study..sebab aku yakin pada penciptaku..iaitu Allah Tuhan yang satu..



kerana Dia mengetahui segala2nya.. dan Dia bakal memudahkan segala-galanya.


Rabbi yasir wala tua'sir.



Bismillah..


"Sesungguhnya bersama kesusahan itu kesenangan" Cuba teka ayat mana??



Pesanku untuk diri sendiri..ermm, awak nak jugak?


>>>Jaga hubungan dengan Allah. You wont feel miserable biarpun rasa sangat susah masa study.



>>>Study je rajin-rajin sebab even we don't know what will happen with the results we can ensure there is a rewards for the efforts we make for it From whom? Haish.. obviously from Him!


>>>Think positive. Don't lose faith in Him. Allah itu menurut sangkaan hambaNya. So, bersangkalah Allah akan bantu kita. =))



Finally,

Bittaufiq wannajah. Insya Allah the victory comes from Him but it does not fall off from the sky. .


Some eyes are restless,


while others are in sleep,


In meditating that which may or may not occur,


So leave worrying as much as possible,


As carrying the burdens of anxiety is madness,


There is your Lord..



who provided you with solutions to yesterday..

And He will similarly provide for what is to come tomorrow..



-La Tahzan-


1 comments:

damak said...

ringkas tp bermakna~

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget