Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

[Puisi] Allahumaghfirli

Thursday, 15 December 2011

Bismillah
Allahumaghfirli

 
Dari dalam jendela
Sekotak angkasa menjamu mata
Aku ingat satu bait cinta-Nya
Allahumahgfirli..
 
Kul Allahumaghfirli
Akan Ku sahut dengan air langit
Membasuh cela diri
Merahmat taubat hamba
 
Di balik kaca itu,
Masih menanti...
Raihlah aku ke dalam pelukan-Mu...
Jangan lepaskan..
Jangan longgarkan...
Allahumaghfirli...Allahumaghfirli...Allahumaghfirli
Waiting for the rain...
Picture by Kaosita at Deviant Art

"Wahai Kaumku! Mintalah ampun kepada Tuhan kamu, kemudian kembalilah taat kepadaNya, supaya Dia menghantarkan kepada kamu hujan lebat serta menambahkan kamu kekuatan di samping kekuatan yang sedia ada dan janganlah kamu membelakangkan seruanKu dengan terus melakukan dosa!" 
(Hud:52)

2005 pm
@Zhilal

p/s: sedihhhhh.....siapa x sedih bila kita rasa pelukan kekasih kita sudah tak kejap lagi...
p/s: dah banyak kali mintak maaf, tapi belum dapat pelukan tu lagi...sedihhhh
p/s: jgn putus asa selagi masih ada masa.....minta je lagi...kekasih kita tu penyayang....tunggu je hujan turun k..entah2 dia nak turunkan hujan untuk kita kat akhirat nanti..siapa tahu kan? [lega sikit bila tulis ayat ni]...tapi stilll sedihhhhhhhhh sgttttt ni...TT___TT

0 comments:

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget