Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Takdir

Saturday, 25 September 2010

Bismillah..dan salam..


Dah dua hari ada kat UK...homesick..lagi teruk dari masa first time datang dulu..less than 12 hours adik2 pula sampai..x sempat nak layan rasa homesick tuh atau comfortkan diri sendiri dulu..='(..

Hati memang terhibur tengok adik2 yang excited..teringat zaman saya dulu..sama jek..semua benda baru n rasa curious yang amat sangat dgn the new experience here..tapi di sebalik semua itu ..hati saya tertinggal di sana..bumi Malaysia yang tercinta..keluarga...baca status fb mak..


"Anak tersayang sudah pulang ke UK"

Ahamdulillah pagi nih dapat mesej daripada sahabat tersayang,penguat hati saya,,kata-kata yang memberi semangat..satu-satunya orang yang mampu buat saya marah tapi pada masa yang sama saya akan rasa sayang yang amat sangattt pada dia..bak kata Faizal Tahir..becinta~~~~

Yang menjadi pembakar semangat saya lagi juga ialah Love Letters yang saya pernah gunakan untuk program adik2 kat Malaysia..kini saya gunakan untuk bakar semangat saya pulak...

Walau tubuh ni hancur dilebur

Tetap keimanan ini kekal tidak terkubur

Walaupun tubuh kita mati dibunuh

Namun jiwa kita tetap terus hidup utuh

Keteguhan ini hanya akan kita rasai

Apabila Allah itu kita rapati

Sesiapa yang pernah merasa

Tidak akan mampu membohongi

Akan kebenaran yang muncul daripada langit ini

Mereka yang pernah berhubungan dengan-Nya

Xkan mampu memberikan naïf

Sesiapa juga tidak akan mampu menghapuskan keyakinan itu

Walau seluruh dunia dipeluk gelita

Kita tetap yakin cahaya-Mu akan bersinar jua

Percayakah kamu.....

Sekiranya kamu membantu agama Allah maka Allah akan membantu urusan kamu

Dan menetapkan kaki-kaki kamu...*

Percayakah kamu....

Barangsiapa yang bertakwa kpd Allah maka Allah akan memberikannya jalan keluar

Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka**

Percayakah kamu.....

Sesungguhnya semua manusia itu rugi kecuali yang beriman dan yang beramal soleh

Berpesan-pesan kearah kebenaran dan berpesan-pesan juga akan kesabaran***

Percayakah kamu......

Barangsiapa yang berpaling daripada peringatan-Ku

Maka sesungguhnya untuknya itu kehidupan yang sempit****

Percayakah kamu.....

Sesungguhnya setiap kesukaran itu diiringi dengan kesenangan*****

Percayakah kamu.....

Ada lagi limpah kurnia yang kamu sukai iaitu pertolongan dari Allah dan kemenangan yang cepat ...

Dan sampaikanlah berita yang menggembirakan itu kepada org2 yang beriman...******


Muhammad:7,talaq:2-3,asr:2-3,toha:124,syarh:5-6,assaf:13

-Petikan from Takdir (Hilal Asyraf)


Semoga hati ini terus tabah dalam perjuangan mengejar redha dan cinta Allah...

1 comments:

Anonymous said...

salam
Allah takdirkan awak pulang ke UK awal kerana awak boleh lakukan..iAllah.
kalau tak selesa tidur kat bilik awak,tidurla kat bilik sy.:P

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget