Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Sayonara

Sunday, 14 October 2012

Bismillah.

Satu masa dahulu saya tinggalkan Misha Omar. Her videos, soundtracks and keratan-keratan surat khabar. Siapa yang kenal saya waktu sekolah dulu tahulah betapa kipas-susah-matinya saya pada Misha Omar dulu. hahaha, kind of funny bila teringat. 

It was hard but Allah made it easy by jadikan hati saya rasa xde pape bila dengar or tengok video klip dia. In fact, suatu masa dulu saya akan dengar carta era utk top 20 utk tgk2 mana tahu ada lagu misha omar ke. I would be happy lalalala back then. Balik summer hari tuh baru tahu top 20 dah xde and ganti dengan top 40. betul ea? dengar2 dari adik saya je nih..haha..alhamdulillah dah tak terasa pape dengan lagu-lagu melayu nih.

Then....satu lagi jahiliyyah muncul. gulp. Atsuko Maeda, ace of AKB48. Japan artist. mula-mula saya ok and tak mati sangat pun tinggalkan dia tp balik summer hari tuh dengar citer dia nak tarik diri dari grup tuh. tanpa disedari, saya mula browsing utk tahu cerita dia..huuu, nangis bila menyedari apa yang saya dah buat.

But apapun, kita harus menjadi lebih matang. Mari bertaubat and tinggalkan ia. Ye, baru sepuluh minit yang lepas saya delete history kat youtube tengok video klip dia. moga kekal keputusan ini.

Amin ya rabb.

I complained to my teacher Waki' about the weakness of my memory, So he advised me to abandon sin. And he informed me that knowledge is a light, And the light of Allah is not given to a sinner. - imam Shafi'i

0 comments:

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget