Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Merenung masa depan...T_T

Sunday, 3 January 2010

Bismillah.....

Kelmarin saya call mak sye...tanya khabar...dah lama sye x hntr berita..Saya x nk org ckp sye dh lupakan keluarga sejak belajar kat overc...Hakikatnya saya kurg buat mcm tu sebab sentiasa ada berita yg menusuk hati saya akan disampaikan...Mungkin sebab saya sedang menghadapi family matters yg saya masih x mampu saya pikul sepenuhnya....

Ada berita yg menyentap perasaan saya yg sye dpt dr mak saya semalam...Berita tentang seseorg yg telah lama menghilang...akhirnya muncul semula...Bagi yg tau kisah hidup saya,dye boleh la agak siapa org tu....Org yg pernah membahagiakan saya suatu masa dulu..yg telah memanjakan saya,membesarkan saya,memberi kasih sayang....yg pernah pukul saya sebab sye x ikut ckp dye dan esoknye dye pujuk sye dgn sebungkus coklat.....Org yg telah menyempurnakan hidup saya selama 15 taun....

Mak saya bg no phone org tu dan beri hak saya untuk saya memilih...Sama ada nk menghubungi dye semula atau x....Saya renung no tu lama2....Kalau saya x ikut brummies maen basketball mungkin sampai ke malam sye akan renung no tu sebab sye x tau nk buat ape dgn no tu...Saya sgt merindui dirinya...Betapa saya sgt mencemburui kwn2 sye selama 5 taun..Kalu dye hilang dimamah tanah,saya akan rse tenang tetapi bila dye hilang tanpa kesan...adakah saya patut menerima kepulangan dye kembali.....

Apakah anda tau perasaannya apabila org yg kita syg x tau pun yg kita berada beribu2 batu dr tempat dye berada....Apakah anda tahu apa perasaanya bila kita terima slip exam tapi kita x boleh berkongsi dgn org yg kita syg tu...malahan dye lenyap masa kita tgh amik exam tu...apekah ada org lain yg memahami perasaan itu melainkan adik-beradik sye termasuk adik sye yg berumur 10 tahun...

Adakah saya patut memaafkan org yg membuatkan sye memendam perasaan selama 5 tahun..Adakah cukup untuk saya bersandar pada keimanan saya pada Allah untuk memaafkan dye...Sungguh...saya keliru dan masih mencari kekuatan...

Well,sye sdg merenung masa depan sye...apa yg akan berlaku kalau sye call dye sekarang..apa yg akan berlaku kalau saya buang no tu...Adakah saya akan dilaknat oleh Allah kerana menafikan kehadiran dye dalam hidup saya...

Usah risau psl diri saya...Apa yg sye ckp di sini cuma luahan perasaan...Insya ALLAH sye akan bgkit wlupun dh byk kali tersungkur....Tiba2 ade org ceroboh bilik sye...x dpt sye nk menangs untuk legakan perasaaan sye....xpe...mungkin ade hikmahnye kwn sye terjah blk sye...menangs byk2 pun x baik jugak...

~~sayang fillah~~

0 comments:

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget