Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Ada taman dalam hati~~~

Wednesday, 3 November 2010

Bismillah
Salam..

Road not taken..

Ada seorang kakak..yang suka dengar lagu 'di persimpangan aku berdiri'..

Kalau dia masuk bilik saya,dia akan minta saya pasang lagu ni...banyak kali...

Saya faham perasaan dia...zaman belajar dia..dialah perintis pada berkembangnya cahaya nur ilahi tu di sini..bumi UK nih..

Dia kata selalu terbayang zaman dulu..saat dia nak memilih..antara ingin bersuka-suka..atau devote diri pada jalan dakwah...zaman dulu tu x sesenang zaman saya nih..

Dulu nak usrah..kna travel jauh...tiap2 minggu...tapi saya nak usrah jln kaki je..kdg2 kat rmh sendiri..nak travel pun..kdg2 naik kereta...

Memang kalau nak diikutkan...saya beruntung...datang-datang Birm..hanya perlu sambung usaha akak-akak ni...

Tapi still..masih lagi nak berdiri tercegat kat simpang jalan...masih lagi rasa sedih sebab tak pilih jalan yang satu lagi..

Kakak besar kata tu tandanya saya masih simpan cinta pd jahiliyyah lagi..

Tak..saya harap bukan itu jawapannya...semoga hati ni tak terpedaya dengan keseronokan jalan yang satu lagi..

Jalan yang saya pilih..yang kakak tu pilih...yang kakak besar pilih..yang semua sisters pilih..adalah jalan takwa..jalan yang penuh duri..

Jalan dakwah itu lurus tapi jgn disangka yg lurus itu mudah...

Tapi...yang saya tahu....yang saya belajar dari semua kakak-kakak....

Duri tu wujud untuk lindungi bunga-bunga...bunga iman..bunga ukhuwwah...

Kakak-kakak..

Jazakilah khairan katheera sebab bawak saya ke jalan yang penuh duri nih...Usaha akak2 dulu bukakan hati saya untuk terima hidayahNya..

Walaupun..saya byk terluka dek duri-duri tuh...air mata yg tumpah...tapi kerana semua nilah saya menjadi saya yg sekarang..i love who i am now much more than before..

Dan saya bahagia..sebab dpt cium haruman bunga-bunga di taman nih...

"Sesungguhnya yang paling mulia di sisi Allah ialah yang paling bertakwa di antara kamu..." (49:13)

Ukhuwwah itu indah bila dasarnya cinta Allah...-saya dapt ayat ni dr seorang sister masa kat PMS tahun lepas..mula-mula tak faham tapi sekarang baru saya faham...=))

Ada taman dalm hati...

Learning centre..

11.36 am

0 comments:

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget