Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Lagu dari hati.

Monday, 3 January 2011

Bismillah..salam..

hari ketiga di spain i.Allah...baru balik dari Gilbraltar..tempat bermulanya perluasan islam di bumi Andalus..bukanlah nak share tentang journey ke sini sebab tak habis jaulah lagi...tapi nak share satu lagu...sebab bila diteliti kami yang join jaulah ni semuanya sebaya..tanpa kakak-kakak..yang terikat dgn tarbiyyah hanya 3 org...tapi i.Allah selagi ade iman di dada..niat ke sini sentiasa dijaga dan diperbaharui..Allah pasti memelihara kami..

SUNGAI LUI

pejamkan matamu untuk ku
dengarlah dunia berkata-kata
usah kau ragu
di sini tempatmu..
walau berubah di mata kita
tetap indah selagi
kau masih percaya..
ketawa kecewa terpisah
jalan yang lurus kian terhalang
adakah semua ini yang ku inginkan
ataupun hanya mengejar dunia
semata-mata..
ku harap ku masih percaya..
buka mata biar aku
memelukmu..
kita bersama.
masih muda masih mentah
ku harap kau masih percaya
selama ini..


yang mengharap yang terbaik untuk perjalanan kami..
yang yakin..
yang sedikit pernah mengalahkan yg ramai..


Villa Alurra..
Alhaurin de la torre..
malaga,spain..
22:03 pm

3 comments:

~HuSnA ZuBiR~ said...

amacam spain??? best?? :DD

ace said...

salam.

sungai luiiiiiii.oh oh.

best eh menjadi kakak kpd diri sendiri? =P

balik birm sure jadi mcm bidadari besi. yg cekal dan bersungguh berbakti.

may Allah helps

TanaH said...

salam..
husna:mcm2 perasaan boleh dpt kat sini..awak kna dtg sendiri..bru rasa..huhuhu.

ace:sye igt awk dah ignore saya..hahaha...jzkk sis,,may Allah helps..really want to be kakak..huhuhu..

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget