Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Love temptation..(=_=")

Monday, 17 January 2011

Bismillah..salam..

Tiba-tiba rasa nak berpuisi..boleh ke..untuk siapa??untuk diri saya..untuk naqibah saya..mungkin boleh nak kata ex??


hati terguris lagi..
dulu sebab x mahu diri
ditarbiyyah kamu..
hati meronta..
tak nak sayangkan kamu..
sekarang..
rasa sakit..
sebab kamu lepaskan saya..
pada dakapan insan lain.. sooner or later..
dah lama dijangka dan bersedia..
tapi..
walau sehebat mana persediaan..
hati tetap terguris..


tegarkah saya...
bila gelaran "adik" itu terlucut..

bila hati dan jiwa..
saya serahkan pd jalan Allah..
masa dan perjalanan hidup saya..
bukan saya lagi yang tentukan


mencari kekuatan..
dalam setiap ciptaan Allah..
bila rebah jgn terus rebah..
jannatulhuda
birmingham UK
0930 pm

2 comments:

dakwahitucahaya said...

salam.blh sy forwardkn ke? hhehehe.
fikah...sy sedih dgn project sy.mcm kna tukar lagi.

tanah said...

wsslm...NO!!!3x...not permitted..may Allah help and guide u sis...tell me if u need any help..even saya tak tau pun..chaiyok3..

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget