Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Appearance doesnt show emotion

Wednesday, 20 October 2010

Bismillah
Salam..

Selepas beberapa kali rasa down and feel useless..akhirnya ada jalan keluar yang Alah tunjukkan..Hmm..sgt2 appreciate semua yang berikan support..my sisters,friends and my teammates.

Sebut pasal teammates,diorang ni ahli usrah saya.Saya yang paling muda and saya yang paling manja and ngada-ngada.Tapi sejak akhir-akhir ni bila kami kerja sama-sama,kebersamaan yang tercipta menenangkan hati saya..even all sisters tau betapa payahnya saya nak terima usrah baru ni..Tapi tak taulah apa yang diorang rasa.Ini hanya perasaan saya semata-mata.

Saya tau ada kakak yang kuatkan hati dpn saya supaya saya pun sama kuat dgn dia..saya tau ada yang senyum dpn saya tp di belakang mereka nangis...saya tau ada sahabat yang pendamkan perasaan mereka sbb nak bg saya luahkan perasaan saya..saya tau ramai yang mengaku mereka beralah dgn saya...saya tau saya banyak dapat apa yang org lain nak dalam kehidupan mereka...

Kadang-kadang kelakar pulak...sebab walau apa pun yang saya dapat..yang sometimes org lain nak tp x dpt...saya sendiri ada benda yang saya nak tapi org lain dapat..

Saya teringin ada keluarga yang bahagia macam yang antum dapat....
Saya teringin untuk seusrah dgn kwn2 saya mcam dulu tp keadaan dah x mcm dulu....
Saya teringin untuk join sekaki tgk movie...
Saya teringin untuk x fhm apa2 pun tntg tggngjwb penggerak spy hidup saya tak dibebani tugas tu...

Kerahuilah....saya mmg suka luahkan perasaan sbb dalam hati ini ada banyak lagi perasaan yang tak terluah...emosi itu memang sesuatu yang sukar dikawal.Kadang=kadang kita rasa redha tp bila kita kenangkan balik benda tu,ada je yang mencuit perasaan x puas hati tu...

"Tears are followed by a smile,fear is replaced by comfort and anxiety is overthrown by serenity..(94:6)"-La Tahzan

Ayat ni saya share dgn beberapa org sisters sbb saya rasa bersalah bebankan fikiran diorang psl saya...

Ops..dah berapa perenggan dah merepek...luahkan perasaan...sudahlah..emo sgt nnt..hehehe..Mungkin utk hidup survive lps nih..jgn asyik fikir psl perasaan sendiri dan apa yang kita nak kot..fikir jugak psl apa yang org nak tp kita yang dpt...segalanya Allah yang tentukan...semuanya ada hikmah..=)))

1 comments:

kak su~ said...

SIRAJ-yg menerangi..
moga ahli2 siraj sentiasa menjadi penyuluh pada manusia2 lain kearah kebenaran :)
moga Dia terus tautkan hati kita keranaNya..
p/s:thn dpn takde lg gelaran 'adek' yea :P

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget