Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Dunia masih luas...

Friday, 29 October 2010

Bismillah...
salam...


Alhamdulillah hati masih ingin memberi..
walau kadang2 ada suara di sudut hati mendesak..
Supaya saya berhenti je masukkan entry..
apa lagi ramai yg tahu add blog nih..
luahan perasaan bukan lagi confidential..
tapi tak mungkin saya buat macam tuh..
sebab blog ni saksi segala-galanya yang saya lalui..
sejak saya masih lagi merangkak di dunia baru nih...

Hanya post pendek untuk luahkan rasa syukur sebab Allah ingatkan saya semalam...tentang seseorang..seseorang yang contact saya..orang jauh yang masih follow up saya kat sini...menyedarkan saya..tentang sesuatu yang saya lupa..saya sebenarnya ada dua murrabi tahun lepas..huhuu...

Rasa sakit di jiwa terubat seketika..

Walau saya tak manja sgt dengan dia..and saya bukanlah 'anak emas' dalam usrah dia..tapi dia selalu ada pada saat-saat penting..Dulu..ada sekali tuh,masa kena hentam sebab tak tegur senior..dia sorang je yg try backup..(yg saya nampaklah..)..masa relasi saya dengan seseorang ada masalah pun..dia jugak yg tolong saya berbaik semula..bg advice n step2 nak berbaik..hehe..dan yang paling penting..dialah yang bawak saya masuk usrah ..huhuu


Semoga dia kekal dalam fitrah kebaikan..Ameen...




p/s:blushing rasanya kalau dia bca post nih..sebab sye tahu dia suka terjah blog saya bila-bila masa dia suka..hehehe..hope bukan post ni yang dia baca..

Currently trying to strengthen my heart...
yang rindu tapi perlu tahan..
yang sayang tapi kena simpan..
yang sedih tapi terpaksa bersabar..
yang terluka tapi mesti dirawat sendiri..
membina ketabahan..
Stay strong~~~
Dunia ini masih luas...








Poynting Physics..
11:10 pm

0 comments:

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget