Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

Road Not Taken~~~

Saturday, 9 October 2010

Bismillah...salam dari hati yang keliru..



Allah tak menjanjikan..
perjalanan hidup ni indah..
tapi satu yang saya tahu...
ada rewards besar yang menanti..
di sebalik semua kesukaran
yang Dia hadirkan..


"Bersama-sama kesusahan itu ada kesenangan"


Rasa sayang pada naqibah saya memang dalam..saya sayang dia sangat-sangat.Perpisahan dengan dia memang sakit..saya melihat dia dengan anak binaanya yang baru..hati saya sedih...Lepas nih bukan saya priority dia..masa dia sebagai final year student menghadkan dia untuk saya..malam nih dia tidur kat rumah mad'u dia yg baru..hati saya terluka...saya cemburu dengan masa yang semakin cepat berlalu dan memaksa perpisahan ini..

Kakak besar kata dia pisahkan saya dengan dia untuk sihatkan hati saya..supaya saya tak thiqah and sayang pd sorang tu je..spy sye blh adapt tarbiyyah saya tanpa dia...wlupun sye dah try mindsetkan suma tuh since sye kat msia tapi bila berdepan dgn situasi sebenar...(=_=)..akhirnya papan dart jd mangsa..sye dipisahkan dgn dia dan satu-satunya ex-usrahmate yg bergerak bersama saya..



Kalau saya tak memberontak dulu..saya xkan sayang dia macam nih..
Kalau saya tau ini yang akan berlaku saya xkan memberontak dulu..
Kalaulah saya tau...saya xkan tergerak pun nak berusrah dgn dia..


Sekarang semua orang suruh saya membesar..Saya tau semua tuh untuk tahun depan when there is only 3 of us yang akan tinggal..tapi dalam masa yang sama saya perlukan lagi kasih sayang dan bimbingan dia...


Hanya ada dua choice yang ada...pergi pada sahabat yang memerlukan saya kat Warwick ataupun meminta orang yang saya perlukan kat Birm..Pilihan yang kedua memang kejam sebab mcm paksa org bg naqibah yang saya nak..tapi naqibah yang saya dpt sekarang ialah org yg x mampu devotekan masa dia untuk anak2 usrah dia...saya belum dewasa tuk keadaan macam tuh...kalau ikutkan hati saya nak lari balik masa saya dibawa jmpa dia semalam..
Pilihan pertama adalah untuk sahabat dan juga saya sendiri.Dapat naqibah yang fokus pad mutarabbinya tapi halangannya ialah travel ke sana every weekend and saya x dibenarkan drive sbb xde lesen..klu nak pergi sana kena travel by train ataupun harapkan org bwk keta..
Berada di persimpangan jalan memang menyeksakan..mana satu yang harus dipilih..dalam kesakitan melawan arus perpisahan dgn dia yang saya sayang..
Hati yang pilu..
08:15 pm

2 comments:

Anonymous said...

kasih syg yg dkurniakn itu cukup indah n sukar utk dtafsirkn... tapi jgn tlalu mharap kpd ssuatu yg belum pasti... kasih syg ALLAH itu tdk bertepi... kadangkala hikmahnya kita x nmpak... moga secebis kasih yg dkurniakn itu bisa mbantu kita dlm mngenal erti psaudaraan Islam yg sbenarnya...

Anonymous said...

...persaudaraan Islam yang sebenar.
...sangat penting untuk letakkan dasar/asas atas setiap perkara yang kita lakukan. jika persaudaraan atau hubungan yg dijalinkan semata-mata kerana Allah..insyaAllah biar apa pun yang berlaku,kita akan tetap berdiri teguh kerana kita yakin adanya pertolongan Allah. Semoga kuat sis.

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget