Amaran: Notes to be noted!

Assalam....selamat membaca tapi ada beberapa concern utk diingatkan pada semua..

>>>>Bagi semua yang mengenali pemilik blog nih,segala yang saya curahkan dalam semua karya dan cerita adalah untuk pengajaran sahaja.segala yang diadaptasikan dari kisah hidup saya sendiri adalah tidak ada kena mengena dgn semua org lain yang ada dalam hidup saya.

>>>>Saya harap sgttt saya sebagai tanah di blog ini tak dicomparekan dgn saya yang berada di luar.

>>>>Segala luahan dan curahan perasaan saya(termasuk yang saya selitkan dlm cerpen) di blog nih adalah private dan tidak boleh dibawa keluar melainkan komen di blog ni sahaja..

>>>>Segala komen biarlah disertakan nickname dan bukan anonymous namun tiada paksaan dikenakan.

>>>>Boleh share posts saya di medium lain dgn syarat saya masih lagi diauthorized sbg pemilik post.

>>>>Selamat membaca dan mengambil ibrah dari post2 yang bermanfaat...maafkan segala salah silap..jzkk

U.S.R.A.H

Monday, 11 October 2010

Bismillah..jga salam..

Ermm..baru-baru nih ada problem dgn usrah...pressure smpi lari dr daurah.huhu..x sangka pulak ada org kejar..hish...saya nih..x abis2 wat drama..Anyway..kata-kata org yg kejar tuh..

"Kita kena face masalah kita.."

Dah stabil perasaaan baru boleh fikir..solution yg ade tuk masalah nih...kata-kata yang asyik diulang usrahmate yg baru pulak..

"beri ruang untuk dia(naqibah)..."

Kakak besar pun cakap..

"Habis tuh kalau saya kawinkan si ____...(x-naqibah) apa awk nak buat?"

Waaaaa..esier said than done...teringat lak ada satu komik nih...


HaV to think deeply...about why i join usrah??


Untuk
Setia
Redha
Akur untuk berjuang di jalanNya dan
Hatiku hanya untukNya


Semoga penyelesaian yang saya ambil mendapat redhaNya...(T_T)


suffering stomachache..
0750 pm

2 comments:

Anonymous said...

Salam cik tanah...semoga Allah menguatkan dirimu.
Setiap perkara tu ade hikmahnya.Hidup ini satu ujian. Setiap perkara yang berlaku dalam hidup pun satu ujian. Hehehe...kalau lah dalam exam kita berusaha bersungguh-sungguh untuk tidak gagal...why not kita berusaha bersungguh-sungguh untuk tidak gagal dalam menghadapi ujian yang Allah turunkan untuk kita? Subhanallah...sis sungguh beruntung kerana berada di keliling org2 yg sentiasa menyayangi sis. Semoga kita sama2 terus tsabat di jalanNya.

Anonymous said...

Salam..

Allah Maha Mengetahui ( 2:216 )..
moga ukhti kuat menerima ujianNya..

Post a Comment

~~~TanaH~~~

~~~TanaH~~~
-kerana Logam asalnya Tanah-

Aminkan doa ini..

Ya Allah,



Sesungguhnya Engkau mengetahui hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta padaMu,telah bettemu dalam taat padaMu,telah bersatu dalam dakwah padaMu,telah berpadu dalam membela syariatMu,Kekalkanlah Ya Allah ikatannya.



Tunjukilah jalan-jalanNya.



Penuhilah hati-hati tersebut dgn cahayaMu yg x pernah kunjung malap.



Lapangkanlah dada-dada kami dgn limpahan iman kepadaMu dan indahnya bertawakal kepadaMu.



Hidupkanlah yaAllah,hati ini dgn makrifat kepadaMu.



Ya Allah,sekiranya Engkau mentakdirkan mati kepada kami,maka matikanlah kami dalam golongan para syuhada yg berjuang di jalanMu.



Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong.



Kabulkanlah ya Allah.Dan sampaikanlah salam kepada junjungan nabi kami,Muhammad saw kepada keluarga,para sahabatnya dan juga sampaikanlah salam.

There was an error in this gadget